Terug naar overzicht
12 sep

Nieuws

Wie is uw Mantelzorgondersteuner van het jaar?

Beeld van AMVN

Mantelzorgondersteuners, zoals onze thuishulpen, zijn onmisbaar voor vele mantelzorgers en zorgbehoevenden. De mantelzorgondersteuner werkt bij zorgbehoevenden thuis en ondersteunt op niet-medisch vlak. Dit wordt gedaan met ontzettend veel liefde! Daarom zet de AMVN (Aanvullende Mantelzorg Vereniging Nederland), waar Senior Service lid van is, hen dit jaar graag in het zonnetje. Helpt u ons mee door uw favoriete mantelzorgondersteuner te nomineren?

Mantelzorgerondersteuners verdienen meer erkenning voor hun onvervangbare rol in het zorgsysteem. Zonder hen zouden veel mantelzorgers sneller overbelast raken, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Door mantelzorgerondersteuners de waardering te geven die ze verdienen, kunnen we niet alleen hun werk verlichten, maar ook zorgen voor een duurzamer zorgsysteem waarin zowel mantelzorgers als hun ondersteuners floreren.

Hoe werkt de verkiezing?

  1. Nominatie van een kandidaat. U kunt de mantelzorgondersteuner nomineren het formulier in te vullen via deze link: https://www.amvn.nl/mantelzorgondersteuner-van-het-jaar/ Naast de benodigde gegevens kunt u hier in maximaal 200 woorden motiveren waarom deze mantelzorgondersteuner de perfecte kandidaat is om Mantelzorgondersteuner van het jaar te worden. U kunt tot 20 september 2024 uw kandidaat opgeven.
  2. Stemmen op de 10 beste genomineerden. De jury nomineert uiterlijk 23 september tien kandidaten. Deze kandidaten mogen (samen met diegene die hem/haar genomineerd heeft) zelf een promotiefilmpje opnemen en zelf de publiciteit opzoeken. Natuurlijk zorgt de AMVN en de werkgever ook voor de benodigde aandacht. Vervolgens kan er vanaf 30 september tot 6 oktober gestemd worden.
  3. Bekendmaking top 3. De 3 kandidaten waarop het meest gestemd is, worden 7 oktober bekend gemaakt en uitgenodigd voor het Event van de AMVN op 16 oktober in de namiddag in Lexmond.
  4. Bekendmaking winnaar. De laatste 3 overgebleven kandidaten worden, eventueel samen met hun cliënt/mantelzorger/partner, uitgenodigd op het Event van de AMVN waar de winnaar bekend zal worden gemaakt.

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.