Terug naar overzicht
12 aug

Nieuws

De leukste zomerse activiteiten voor senioren

Thuishulp en senior genieten in het park

De zomer is in volle gang, en dat betekent lange, zonnige dagen die uitnodigen tot buitenactiviteiten en gezellig samenzijn. Voor senioren is het belangrijk om actief en sociaal betrokken te blijven, en wat is een betere manier om dit te doen dan met hun geliefden en vaste thuishulp? Bij Senior Service begrijpen we hoe belangrijk deze momenten zijn, daarom hebben we een aantal leuke en toegankelijke zomerse activiteiten op een rijtje gezet die senioren samen met hun familie en/of thuishulp kunnen ondernemen.

1. Picknicken in het park. Een picknick is een eenvoudige, maar heerlijke manier om van het mooie weer te genieten. Kies een mooi park of een rustige plek in de natuur, pak een mand vol met favoriete lekkernijen, en neem een comfortabele stoel of kleed mee. Terwijl u geniet van het eten, kunt u samen spelletjes doen zoals kaarten of een rustige wandeling maken. Dit is niet alleen ontspannend, maar biedt ook de gelegenheid om rustig bij te praten in een ontspannen omgeving.

2. Bezoek aan een pluktuin. Pluktuinen zijn in de zomer op hun mooist. Samen bloemen, groenten of fruit plukken is niet alleen een leuke bezigheid, maar het brengt ook een vleugje nostalgie naar boven. Na het plukken kunt u thuis of ter plekke van de oogst genieten. Uw thuishulp kan u ondersteunen bij het plukken en het meenemen van de oogst naar huis, waar u samen heerlijke gerechten kunt bereiden van het vers geplukte fruit of de groenten.

3. Buitenfitness of stoelyoga. Fysieke activiteit is belangrijk voor iedereen, en voor senioren zijn er veel laagdrempelige manieren om fit te blijven. Veel parken bieden tegenwoordig buitenfitnessapparatuur die speciaal is ontworpen voor senioren. Een andere optie is stoelyoga in de tuin of op het balkon. Dit kan worden begeleid door een instructievideo op YouTube, terwijl uw thuishulp helpt bij het veilig uitvoeren van de oefeningen.

4. Creatief met zomerse bloemen. Laat uw creativiteit de vrije loop door samen met uw thuishulp een bloemenarrangement te maken. U kunt verse bloemen gebruiken uit uw eigen tuin of pluktuinbezoek. Het samenstellen van een mooi boeket is een rustgevende activiteit die ook nog eens uw huis opvrolijkt. Dit is een activiteit die gemakkelijk op een warme zomermiddag kan worden gedaan, terwijl u geniet van een koel drankje.

5. Een dagje strand. Als u in de buurt van de kust woont, is een dagje strand een uitstekende manier om van de zomerse sfeer te genieten. Een ontspannen wandeling langs de waterlijn, met de voeten in het zand, kan wonderen doen voor zowel lichaam als geest. Vergeet niet om een zonnehoed en voldoende zonnebrandcrème mee te nemen! Uw thuishulp kan u ondersteunen met het inpakken van alles wat u nodig heeft, en ervoor zorgen dat u comfortabel kunt genieten van de dag.

6. Zomers koken en bakken. Breng de zomer naar uw keuken door samen met uw thuishulp heerlijke zomerse gerechten te bereiden. Denk aan een frisse salade met seizoensgroenten, of een heerlijke aardbeientaart. Koken of bakken is niet alleen een geweldige manier om tijd door te brengen, maar ook om samen te genieten van het resultaat. U kunt de gerechten samen met uw familie nuttigen, of een zomers etentje organiseren in uw tuin.

7. Bezoek een lokale markt of festival. De zomer is het seizoen van markten en festivals. Bezoek samen een lokale markt waar u kunt genieten van verse producten, handgemaakte artikelen en vaak ook gezellige muziek. Of zoek een klein lokaal festival op waar u kunt genieten van muziek en cultuur. Het is een leuke manier om de gemeenschap te ervaren en samen te genieten van het zomerseizoen.

De zomer biedt tal van mogelijkheden om samen van het leven te genieten, zelfs als het tempo wat langzamer is. Met deze activiteiten hopen we dat u samen met uw familie en thuishulp een zomer vol plezier en mooie herinneringen kunt beleven. Vergeet niet om uw favoriete activiteiten te delen met ons, we horen graag hoe u de zomer doorbrengt!

Heeft u hulp nodig bij de organisatie of uitvoering van deze activiteiten? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om te helpen. Samen maken we er een onvergetelijke zomer van!

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.