Terug naar overzicht
15 aug

Ons werk

De belangrijke rol van nachtzorg bij Senior Service

Vaste thuishulp Anca helpt mevrouw

Nachtzorg is een essentieel onderdeel van onze liefdevolle zorg. Het is vaak in de nachtelijke uren dat gevoelens van onzekerheid en angst de kop opsteken, vooral bij senioren. Soms slaapt u liever niet alleen. Het idee dat er iemand in de buurt is om te helpen wanneer dat nodig is, kan enorm bijdragen aan een geruststellend gevoel. Dit is precies waar de nachtzorg van Senior Service om draait.

Herstellen in uw eigen huis

Na een ziekenhuisopname kan de overgang terug naar huis best spannend zijn. Ondanks dat u zich thuis comfortabel voelt, kan de nacht onverwachte uitdagingen met zich meebrengen. Wat als u ’s nachts naar het toilet moet en niet zeker weet of u dat zelfstandig kunt? Wat als er een ongemak optreedt en u niet weet hoe u dit alleen moet oplossen? In zulke situaties biedt Senior Service de uitkomst. De vaste thuishulp is altijd dichtbij en helpt direct wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld met een toiletbezoek. Zo kunt u met een vertrouwd gevoel herstellen in het comfort van uw eigen huis.

Zorg voor senioren met dementie

Ook voor senioren met dementie is nachtzorg van onschatbare waarde. Nachtelijke onrust komt vaak voor, wat zowel voor de patiënt als voor de mantelzorgers een grote belasting kan zijn. Ondersteuning in de nacht biedt comfort en geruststelling, zowel voor de persoon met dementie als voor de familie. Het idee dat er een vertrouwde, professionele hulp in huis is die alert blijft en direct kan ingrijpen wanneer dat nodig is, biedt rust.

Slaap- en Waaknachten

Senior Service biedt twee vormen van nachtzorg: slaapnachten en waaknachten. Tijdens een slaapnacht blijft uw thuishulp slapen en biedt deze gedurende de nacht maximaal drie keer ondersteuning. Dit is een goede optie wanneer u in principe zelfstandig kunt slapen, maar af en toe hulp nodig heeft. Bij een waaknacht is uw vaste thuishulp de gehele nacht wakker en alert. Dit biedt de zekerheid dat er continu iemand klaarstaat om in te grijpen wanneer dat nodig is. Deze vorm van nachtzorg is ideaal voor situaties waarin constante zorg en aandacht vereist zijn.

De waarde van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is cruciaal voor uw gezondheid en welzijn. Bij Senior Service begrijpen we dat uw nachtrust kostbaar is. Onze nachtzorg is er dan ook op gericht om u en uw familie te ondersteunen, zodat u met een gerust hart de nacht in kunt gaan. Of het nu gaat om tijdelijke ondersteuning na een ziekenhuisopname of langdurige zorg bij dementie, wij zijn er om ervoor te zorgen dat u in uw eigen huis kunt blijven wonen, met de zorg en ondersteuning die u nodig heeft.

Of het nu gaat om een slaapnacht of een waaknacht, onze zorgprofessionals staan voor u klaar om de ondersteuning te bieden die u nodig heeft. Uw rust is onze zorg.

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.